Actueel

Op deze pagina leest u wat er op school speelt. Denk hierbij aan schoolbrede projecten, nieuws uit de bouwen en activiteiten zoals; Kinderboekenweek, Sinterklaas, Kerst en sportdag.

Parallel lesgeven

De scholen zijn weer open, maar niet zoals voorheen. Elke groep is op dit moment in tweeën gesplitst. De groep die thuis zit maakt zelfstandig een programma die online is neergezet in de Google Classroom. In de groepen 6, 7 en 8 worden bepaalde instructies live uitgezonden. Zo kunnen de leerlingen die thuis zitten meedoen met deze instructies en zijn we toch een beetje compleet. In het filmpje kunt u zien hoe dat eruit ziet.

Gym

Na een lange periode van thuiszitten, thuiswerken en thuis bewegen, mogen we nu eindelijk weer lekker gymmen in de gymzaal! We werken in kleine groepjes en rouleren met zo’n groepje langs spannende, uitdagende activiteiten. Deze weken hebben we de volgende onderdelen op het programma staan: mikken, pannenkoeken bakken (tennis), fitness, circus, chaos doelenspel, dribbelen, schommelen, touwzwaaien, bergbeklimmen, rollen en badminton. Elke activiteit duurt ongeveer 5/6 minuten. Zo behandelen we 6/7 onderdelen per les en is het aanbod zeer gevarieerd! Voorlopig is het 1x in de week, maar laten we hopen dat dat snel gaat veranderen!

Sportieve groet,

Wietze (vakleerkracht bewegingsonderwijs)

Uitzicht op ...

Wat men van de omgeving vanaf een bepaalde plek kan zien of iets waar men naar kan uitzien, dat is wat een uitzicht is. We leven in een tijd dat er naar veel dingen uitgekeken wordt. Binnen en buiten onze school. Naar allerlei plekken waar je naartoe zou kunnen gaan of gelegenheden waarbij je weer samen muziek kunt maken of sporten. Of ...uitkijken naar: weer met je hele groep samen in één klaslokaal zitten als de lockdown wat minder streng wordt.

Sophie uit groep 6b maakte dit uitzicht uit haar raam. De opdracht in de begintijd van de lockdown was: teken of schilder het uitzicht uit een raam naar keuze. Hopelijk krijgen we zicht op iets wat net zo mooi is als dit uitzicht!

Shon (leerkracht groep 6b)

Meeten met de thuisklas

Sinds de heropening van de scholen hebben de bovenbouwgroepen een webcam in de klas gekregen. Hiermee kunnen we een Google Meet starten, zodat de kinderen die thuis zitten mee kunnen doen met een instructie in de klas. Bij groep 8 proberen we ook spelletjes met elkaar te doen via deze "meet". Zo bedenken de kinderen in de klas een challenge voor de kinderen die thuis zitten en andersom. De klas had bijvoorbeeld bedacht om de kinderen die thuis zitten zo snel mogelijk te laten verkleden als het Melkmeisje. De kinderen die thuis zaten wilden zien wie er in de klas 10 rondjes om zijn/haar eigen as kon draaien en daarna met een boek op hun hoofd door het lokaal kon lopen. Dit leverde veel hilariteit op en daarnaast is de klas toch weer samen.

Kelly (leerkracht groep 8a)