Actueel

Op deze pagina leest u wat er op school speelt. Denk hierbij aan schoolbrede projecten, nieuws uit de bouwen en activiteiten zoals; Kinderboekenweek, Sinterklaas, Kerst en sportdag.

Hildo Krop project groep 6

Een onderdeel van onze leerlijn cultureel erfgoed is het Hildo Krop project in groep 6. Dit project wordt begeleid door Jorie (Juf op Straat). Hildo Krop kreeg grote bekendheid als stadsbeeldhouwer van Amsterdam en woonde in de buurt van onze school. De leerlingen leren van alles over zijn leven en daardoor gaan ze steeds meer beelden van hem herkennen. Misschien heeft uw kind al wat aan u laten zien. De leerlingen hebben van hun tekening een mooie vlag gemaakt. Dat deden ze d.m.v. een zeefdruktechniek. Omdat de ouders de school nog niet in mogen heeft Jorie een mooie manier bedacht om de vlaggetjes toch aan jullie te kunnen laten zien. Ze staan nu tentoongesteld in twee prachtige vlaggenmasten voor de school.

Gym

Na een lange periode van thuiszitten, thuiswerken en thuis bewegen, mogen we nu eindelijk weer lekker gymmen in de gymzaal! We werken in kleine groepjes en rouleren met zo’n groepje langs spannende, uitdagende activiteiten. Deze weken hebben we de volgende onderdelen op het programma staan: mikken, pannenkoeken bakken (tennis), fitness, circus, chaos doelenspel, dribbelen, schommelen, touwzwaaien, bergbeklimmen, rollen en badminton. Elke activiteit duurt ongeveer 5/6 minuten. Zo behandelen we 6/7 onderdelen per les en is het aanbod zeer gevarieerd! Voorlopig is het 1x in de week, maar laten we hopen dat dat snel gaat veranderen!

Sportieve groet,

Wietze (vakleerkracht bewegingsonderwijs)

Uitzicht op ...

Wat men van de omgeving vanaf een bepaalde plek kan zien of iets waar men naar kan uitzien, dat is wat een uitzicht is. We leven in een tijd dat er naar veel dingen uitgekeken wordt. Binnen en buiten onze school. Naar allerlei plekken waar je naartoe zou kunnen gaan of gelegenheden waarbij je weer samen muziek kunt maken of sporten. Of ...uitkijken naar: weer met je hele groep samen in één klaslokaal zitten als de lockdown wat minder streng wordt.

Sophie uit groep 6b maakte dit uitzicht uit haar raam. De opdracht in de begintijd van de lockdown was: teken of schilder het uitzicht uit een raam naar keuze. Hopelijk krijgen we zicht op iets wat net zo mooi is als dit uitzicht!

Shon (leerkracht groep 6b)

Meeten met de thuisklas

Sinds de heropening van de scholen hebben de bovenbouwgroepen een webcam in de klas gekregen. Hiermee kunnen we een Google Meet starten, zodat de kinderen die thuis zitten mee kunnen doen met een instructie in de klas. Bij groep 8 proberen we ook spelletjes met elkaar te doen via deze "meet". Zo bedenken de kinderen in de klas een challenge voor de kinderen die thuis zitten en andersom. De klas had bijvoorbeeld bedacht om de kinderen die thuis zitten zo snel mogelijk te laten verkleden als het Melkmeisje. De kinderen die thuis zaten wilden zien wie er in de klas 10 rondjes om zijn/haar eigen as kon draaien en daarna met een boek op hun hoofd door het lokaal kon lopen. Dit leverde veel hilariteit op en daarnaast is de klas toch weer samen.

Kelly (leerkracht groep 8a)