Actueel

Deze pagina is gekoppeld aan ons instragramaccount. Hier delen we de verhalen en talenten van onze leerlingen en teamleden en ziet u wat er allemaal speelt in de school.

Image
Gisteren waren er door de Sint mandarijnen verstopt in KB3. De kinderen hadden een plattegrond gemaakt en zo konden zij de mandarijnen vinden!
Image
Hebben jullie ook deze les-Stint op ons schoolplein gezien? Wie zou dat toch gedaan hebben? 🤷‍♀️
Image
Van de ouderraad hebben de kleuters deze prachtige boot gekregen! Wat zijn ze er blij mee #spelenspelenspelen
Image
Oo kom maar eens kijken! De school is er klaar voor🎁
Image
Vandaag was de juf van groep 4 ziek. Gelukkig was er een inval juf! Zij heeft een toffe les gegeven waar deze zelfportretten het resultaat van zijn!
Image
De tweede les van het Amsterdam Light Festival. De kinderen versieren een stok met hun toekomst dromen🤩 De stokken komen bij elkaar op een brug te hangen en worden onderdeel van het festival.
Image
Vandaag hebben groep 7/8 en groep 8 de eerste workshop van het Amsterdam Light Festival gevolgd. In de aankomende twee workshops werken de leerlingen aan een kunstwerk. Als afsluiting maken zij een rondvaart langs kunstwerken.
Image
De kinderen van groep 4b waren vandaag allemaal een Gi-ga-groen illustrator! Ze hebben zelf materialen gezocht in de natuur om daar vervolgens een illustratie van te maken. Ze werden geïnspireerd door illustrator Raku Inoue. De kinderen gingen vol ideeën aan de slag!
Image
Op de gevel van ons schoolgebouw hangt sinds vandaag een gele plaquette.

Alle verdwenen Joodse scholen in de stad worden op deze wijze gemarkeerd. Na enkele razzia's in het voorjaar van 1943 werden er ongeveer 7500 Joodse kinderen uit Amsterdam gedeporteerd. Slechts honderden keerden terug.

Wil je meer informatie, bezoek dan de website van de initiatiefnemer Aart Janszen.

www.verdwenen-joodse-scholen.nl