Actueel

Op deze pagina leest u wat er op school speelt. Denk hierbij aan schoolbrede projecten, nieuws uit de bouwen en activiteiten zoals; Kinderboekenweek, Sinterklaas, Kerst en sportdag.

Week van respect

Van 4 t/m 8 november was het de week van respect. Natuurlijk is repsect iets van iedere dag, maar deze week stonden we er extra bij stil. In alle klassen zijn lessen rondom dit thema gegeven. Bij de kleuters hadden ze mooie prentenboeken waarin het thema respect centraal stond en in groep zes zagen we leerlingen die zelf toneelstukjes maakten. Ook werd er in sommige klassen flink gediscussieerd over respect. In de gang hangt "de muur van respect". Elke klas kon hier bouwstenen op plakken. Bouwstenen waarop stond wat je nodig hebt om respect op te bouwen.

Gezellige tradities

Ook in de groepen 3 wordt al twee keer per week gewerkt met Blink. Tijdens Blink zijn de leerlingen bezig met wereldoriëntatie en onderzoekend leren. De leerlingen gaan zelf aan de slag om over verschillende onderwerpen iets te weten te komen. In de periode tussen herfst en kerst werken de groepen 3 en 4 aan het thema ‘Gezellige tradities’. Welke gezellige tradities zijn er in deze wintermaanden?

Om het compleet te maken sluiten andere vakken, zoals beeldende vorming en muziek ook aan bij dit thema. Samen met de muziekschool, zingen we en leren we over ritmes, muzieknoten en het tellen van de noten.

Meten in groep 4

Het is altijd weer een feest, een meetles in groep 4.
Voordat de les begint zijn de kinderen al druk in de weer met hun zelf meegebrachte rolmaten en meetlinten. Iemand komt trots vertellen dat ze haar vriendin heeft opgemeten. Zes meter is die vriendin!

Aan het eind van de les weten alle kinderen dat dat echt niet kan kloppen. En hoe meet je de omtrek van een hoofd, bovenarm of taille? En wat betekent dat eigenlijk: omtrek en taille? Avenly en Kyan weten er alles van en laten zien hoe je het aanpakt.

Kanjer van de week groep 5a

Elke vrijdag wordt er in onze klas een kanjer van de week gekozen. Deze “ kanjer “ krijgt de kanjerkoffer mee naar huis en verzamelt drie dingen waar hij of zij over wil vertellen op de vertelstoel op maandag. Na afloop mogen de kinderen alles vragen aan de kanjer van de week, maar die hoeft alleen antwoord te geven op de vragen die hij of zij wil beantwoorden. Op dinsdagmiddag mag de kanjer naast een gekozen vriend of vriendin zitten. Op woensdag schrijft hij of zij met gelpennen en op donderdag mag er op de computer gewerkt worden. Op vrijdag krijgt de kanjer het complimentenboekje van de klas mee.
Elk kind komt een keer aan de beurt.