Actueel

Deze pagina is gekoppeld aan ons instragramaccount. Hier delen we de verhalen en talenten van onze leerlingen en teamleden en ziet u wat er allemaal speelt in de school.

Image
Vanmiddag vond de voorleeswedstrijd plaats in de speelzaal van onze school.

Uit de kleuterbouw, middenbouw en bovenbouw werd er vakkundig een winnaar gekozen door de jury. Deze winnaars gingen er vandoor met een gouden Boekman voorleeskampioen beker.

Veel complimenten voor alle 17 deelnemers. Jullie hebben het fantastisch gedaan! En het publiek is nieuwsgierig geworden naar al die leuke en soms ook spannende boeken waar vol enthousiasme uit werd voorgelezen.

#leesplezierbevorderen
Image
Onze juf Anne gaat met zwangerschapsverlof! Wij wensen haar een heerlijke tijd toe en succes met de laatste loodjes👶🫶
Image
Gisteravond kwamen twee agenten een cursus geven aan onze VOP’ers (verkeersbrigadiers). Elke ochtend helpen ouders vrijwillig de leerlingen en hun ouders veilig oversteken, waarvoor veel dank! Wil je ook helpen? Meld je aan bij de directie
Image
"Meisje met de parel" gemaakt door leerlingen uit omze kleuterbouw.

#themalichtendonker
Image
Vanmorgen vond het jaarlijks voorleesontbijt plaats op de Dr. E. Boekmanschool. De leerlingen in de middenbouw kregen een heerlijk ontbijtje van een klasgenoot.

Door de hele school stond het leesonderwijs centraal. Er werd voorgelezen door de leerkracht of een ouder en het team had fantastische verwerkingsopdrachten voor de leerlingen bedacht.

Leerlingen ervaren op deze manier het plezier van boeken.Bovendien ontwikkelen ze naast een beter taalgevoel ook hun empathisch vermogen. Daarom: voorlezen gaat voor!

#voorleesdagen2024
#buitengewoonboekman
Image
Het thema licht en donker leeft volop in de kleuterbouw. In elke klas zie je originele werkjes binnen het thema.

#buitengewoonboekman
Zeeschildpadden gemaakt door groep 8

Techniek: waterverf
Image
Gisterenavond was er een thema avond met als titel: ‘HELP! Mijn kind is online’ voor de ouders/verzorgers, verzorgd door de ouderraad.

Laurens Veltman is psycholoog en coach en mede vanuit zijn eigen ervaringen als voormalig gameverslaafde coacht hij mensen en organisaties om grip te krijgen op de digitale wereld, zoals gamen, social media, telefoon, YouTube, Netflix en e-mail.

Tijdens deze interactieve thema-avond gaf hij o.a. antwoord op de volgende vragen:
1. Hoe werkt het brein en waarom is het zo gevoelig voor de digitale wereld en social media?
2. Waarom zijn kinderen zo geneigd zichzelf hierin te verliezen en hoe kan dit anders?
3. Wat zijn de meest voorkomende digitale verleidingen en hoe werken deze?
4. Welke gevaren komen kinderen tegen online en hoe ga je hier als ouder mee om?
5. Waarom kunt u als ouder soms lastig tot uw kind doordringen en hoe kan dit anders?
Image
In de kleuterbouw leren de leerlingen deze periode over licht en donker. Zij gaan zich verdiepen in en verwonderen over: de dag en nacht, de sterren en de maan, lichte en donkere kleuren, schaduw etc. De vragen die bij de leerlingen opkomen rondom dit thema worden behandeld.
Image
Iets kwijt? Kijk in de gevonden voorwerpenbak bij de hoofdingang. De spullen liggen de komende week nog in of bij de bak. Kom tijdens de inloop kijken of er iets van uw kind(eren) bij ligt.

Na komende week worden de overgebleven stukken wederom gedoneerd aan een goed doel.