Actueel

Op deze pagina leest u wat er op school speelt. Denk hierbij aan schoolbrede projecten, nieuws uit de bouwen en activiteiten zoals; Kinderboekenweek, Sinterklaas, Kerst en sportdag.

Bordspellen

We kregen Blink-lessen (wereldoriëntatie) met het thema ‘Ik hou van Holland’. We kregen 3 lessen per week. In drie lessen leerden we van alles over Holland. Toen begonnen we aan het spel. Alle dingen die we hadden geleerd over Holland moesten we verwerken in het spel. We werkten in groepjes van 3 en 4. In de derde les begonnen we aan de spellen. We gingen toen de taakverdeling doen en de doos waar het spel in zat maken. In de les daarna gingen wij ook een logboek maken en de spelregels. Het lag er aan welk spel je deed want als je bijvoorbeeld monopoly had ging je het geld uitprinten. Of als je ganzenbord had ging je de vakjes mooi maken. Je ging ook afspreken wie het spel mee naar huis kon nemen om het nog even af te maken. Uiteindelijk was het klaar. En toen op donderdag gingen we de zelfgemaakte spellen spelen met de ouders. Alle spellen waren echt superleuk.

geschreven door Charlie en Jet (groep 6a)

Schaatsen in groep 5

Hallo wij zijn Liv en Josefina en wij zitten in groep 5b. Wij gaan vier keer op vrijdag schaatsen met beide groepen vijf. We zijn net voor de derde keer geweest. Eerst gaan de schaatsmeesters en juffen voordoen hoe het het moet. Daarna wordt je in een groepje ingedeeld. Je hebt groepje blauw, dat is voor kinderen die het lastig vinden om te schaatsen en groepje rood is voor kinderen het al iets beter kunnen. We hebben tijdens de lessen estafette, samenwerkingsopdrachten, tikkertje en vrij schaatsen gedaan. Wij vinden het schaatsen en super leuk. We kunnen onze energie goed kwijt.

Groetjes,

Josefina en Liv

Meten in groep 4

Het is altijd weer een feest, een meetles in groep 4.
Voordat de les begint zijn de kinderen al druk in de weer met hun zelf meegebrachte rolmaten en meetlinten. Iemand komt trots vertellen dat ze haar vriendin heeft opgemeten. Zes meter is die vriendin!

Aan het eind van de les weten alle kinderen dat dat echt niet kan kloppen. En hoe meet je de omtrek van een hoofd, bovenarm of taille? En wat betekent dat eigenlijk: omtrek en taille? Avenly en Kyan weten er alles van en laten zien hoe je het aanpakt.

Amsterdam light festival

Groep 8B heeft deze maand hard gewerkt aan een mooi project voor het Amsterdam light festival. Samen met een aantal kunstontwerpers zijn de leerlingen aan de slag gegaan met het maken van nachtloerdersss ofwel nachtogen. Tijdens de introductieles werd het thema geïntroduceerd en konden ze vragen stellen. Bij de tweede les hebben de leerlingen samen met de kunstformatie 72andSunny Creative Collective ogen ontworpen. De leerlingen moesten ogen van dieren ontwerpen die in de bosjes loeren naar voorbijgangers. In de derde les zijn de leerlingen de ogen gaan programmeren. De ogen moesten open en dicht gaan en van kleur veranderen. Heel bijzonder om aan dit mooie project mee te doen. Het Amsterdam light festival duurt tot en met 19 januari en onze mooie kunstogen zijn tot die tijd nog te bewonderen! Groep 8 heeft ze al gezien.