Actueel

Op deze pagina leest u wat er op school speelt. Denk hierbij aan schoolbrede projecten, nieuws uit de bouwen en activiteiten zoals; Kinderboekenweek, Sinterklaas, Kerst en sportdag.  

 

Hildo Krop project groep 6

 

Een onderdeel van onze leerlijn cultureel erfgoed is het Hildo Krop project in groep 6. Dit project wordt begeleid door Jorie (Juf op Straat). Hildo Krop kreeg grote bekendheid als stadsbeeldhouwer van Amsterdam en woonde in de buurt van onze school. De leerlingen leren van alles over zijn leven en daardoor gaan ze steeds meer beelden van hem herkennen. Misschien heeft uw kind al wat aan u laten zien. De leerlingen hebben van hun tekening een mooie vlag gemaakt. Dat deden ze d.m.v. een zeefdruktechniek. Omdat de ouders de school nog niet in mogen heeft Jorie een mooie manier bedacht om de vlaggetjes toch aan jullie te kunnen laten zien. Ze staan nu tentoongesteld in twee prachtige vlaggenmasten voor de school. 

 

                   

 

                 

 

 

 

Gym

 

Na een lange periode van thuiszitten, thuiswerken en thuis bewegen, mogen we nu eindelijk weer lekker gymmen in de gymzaal! We werken in kleine groepjes en rouleren met zo’n groepje langs spannende, uitdagende activiteiten. Deze weken hebben we de volgende onderdelen op het programma staan: mikken, pannenkoeken bakken (tennis), fitness, circus, chaos doelenspel, dribbelen, schommelen, touwzwaaien, bergbeklimmen, rollen en badminton. Elke activiteit duurt ongeveer 5/6 minuten. Zo behandelen we 6/7 onderdelen per les en is het aanbod zeer gevarieerd! Voorlopig is het 1x in de week, maar laten we hopen dat dat snel gaat veranderen!

 

Sportieve groet,

 

Wietze (vakleerkracht bewegingsonderwijs)