Actueel

Op deze pagina leest u wat er op school speelt. Denk hierbij aan schoolbrede projecten, nieuws uit de bouwen en activiteiten zoals; Kinderboekenweek, Sinterklaas, Kerst en sportdag.

Week van respect

Van 4 t/m 8 november was het de week van respect. Natuurlijk is repsect iets van iedere dag, maar deze week stonden we er extra bij stil. In alle klassen zijn lessen rondom dit thema gegeven. Bij de kleuters hadden ze mooie prentenboeken waarin het thema respect centraal stond en in groep zes zagen we leerlingen die zelf toneelstukjes maakten. Ook werd er in sommige klassen flink gediscussieerd over respect. In de gang hangt "de muur van respect". Elke klas kon hier bouwstenen op plakken. Bouwstenen waarop stond wat je nodig hebt om respect op te bouwen.

Gezellige tradities

Ook in de groepen 3 wordt al twee keer per week gewerkt met Blink. Tijdens Blink zijn de leerlingen bezig met wereldoriëntatie en onderzoekend leren. De leerlingen gaan zelf aan de slag om over verschillende onderwerpen iets te weten te komen. In de periode tussen herfst en kerst werken de groepen 3 en 4 aan het thema ‘Gezellige tradities’. Welke gezellige tradities zijn er in deze wintermaanden?

Om het compleet te maken sluiten andere vakken, zoals beeldende vorming en muziek ook aan bij dit thema. Samen met de muziekschool, zingen we en leren we over ritmes, muzieknoten en het tellen van de noten.

Meten in groep 4

Het is altijd weer een feest, een meetles in groep 4.
Voordat de les begint zijn de kinderen al druk in de weer met hun zelf meegebrachte rolmaten en meetlinten. Iemand komt trots vertellen dat ze haar vriendin heeft opgemeten. Zes meter is die vriendin!

Aan het eind van de les weten alle kinderen dat dat echt niet kan kloppen. En hoe meet je de omtrek van een hoofd, bovenarm of taille? En wat betekent dat eigenlijk: omtrek en taille? Avenly en Kyan weten er alles van en laten zien hoe je het aanpakt.

Thema herfst in de kleuterbouw

In de herfst maken de kleuters van de Dr. E. Boekmanschool vaak een herfstwandeling in de buurt. Het NME (Natuur -en Milieu Educatie) kwam langs om de leerlingen een natuurles te geven. Verschillende dieren werden besproken: de eekhoorn, de egel, de slak en de spin. We hebben het zelfs over de flamingo gehad!

Waarom zou dat nou zijn?

Tijdens de wandeling maakten we een holletje voor de egel. Zodat hij daar zijn winterslaap kan houden. Toen we terugkwamen, hebben de kinderen van hun gevonden herfstspullen een tekening gemaakt. De opdracht was: Kies een voorwerp dat op de tafel ligt uit om te na te tekenen. Sommige kinderen hadden meerdere voorwerpen getekend. De leerlingen moesten hierbij heel goed kijken. Het zijn verschillende, mooie tekeningen geworden!