Actueel

Op deze pagina leest u wat er op school speelt. Denk hierbij aan schoolbrede projecten, nieuws uit de bouwen en activiteiten zoals; Kinderboekenweek, Sinterklaas, Kerst en sportdag.

Schoolreisje klimbos Garderen

Op 27 september gingen de bovenbouwgroepen op schoolreisje. Deze keer vertrokken de bussen richting het klimbos Garderen. In het prachtige bos hebben de kinderen met de begeleidende ouders een leerzame speurtocht gedaan. Ze zijn op zoek gegaan naar sporen van dieren, hebben hutten gebouwd, creatieve opdrachten uitgevoerd en nagedacht over moeilijke vragen.

Vooraf aan het klimmen werden er door de enthousiaste medewerkers van het Klimbos instructies gegeven. De dappere klimmers van de Boekmanschool, een aantal met degelijke klimervaring, wilden zo snel mogelijk aan de slag. Voor sommigen was het afleggen van de parcoursen een grensverleggende uitdaging, maar wel een erg leuke en geslaagde.

Blink - Ruimtereizigers

In de groepen 3 en 4 zijn we afgelopen week gestart met het thema ‘Ruimtereizigers’. De leerlingen hebben al veel spulletjes van thuis meegenomen omtrent dit thema. In de klas hebben we het al gehad over welke dieren er allemaal in de ruimte zijn geweest. En ook weten we nu hoe je eet in de ruimte. We gaan ook nog van alles leren over de planeten en raketten. De kinderen hebben zich ook al het één en ander afgevraagd: ‘Hoe lang zit je in een raket naar Mars?’ of ‘Hoe komen ze aan genoeg zuurstof in de ruimte?’ of ‘Kun je op de ring van Saturnus ook schaatsen?’. Genoeg om nog te ontdekken dus. We hebben gelukkig nog tot de herfstvakantie.

Kinderboekenweek

De kleuters zijn al ruim een week met het thema van de Kinderboekenweek bezig, Reis mee! Het thema spreekt ze aan en ze kunnen al veel vertellen over verschillende manieren van reizen. Wij zijn druk bezig geweest met vliegtuigen knutselen van keukenrollen, zodat een aantal op tijd voor de opening van de Kinderboekenweek in de etalage van de Athenaeum boekhandel konden worden opgehangen. Wat zullen de kinderen trots zijn als ze hun eigen vliegtuig in de etalage zien!

In de ronding van de kleuterbouw is op de dag van de opening ook een heus KLM vliegtuig geland. Hier kunnen de kinderen bij toerbeurt samen met een paar kinderen uit een andere klas allerlei activiteiten rondom het vliegen en een vliegveld naspelen. Ze hebben er zin in!