Actueel

Deze pagina is gekoppeld aan ons instragramaccount. Hier delen we de verhalen en talenten van onze leerlingen en teamleden en ziet u wat er allemaal speelt in de school.

 

Image
Als de lente komt, stuur ik jou… tulpen uit Amsterdam!Samen met juf Marjolijn hebben de kinderen van groep 3a 🌷 na geschilderd. Laat de lente maar komen!
Image
Onze ouderraad organiseert door het jaar heen verschillende uitstapjes in de Plantage, deels om de kinderen te verrijken met al het moois dat onze buurt te bieden heeft, deels om de verbinding met de buurt te versterken. Zo zijn de kinderen van groep 7 en 8 op dit moment bezig met het Blink-thema ‘machtige media’. In dat kader bezochten we vandaag de studio van Jinek (Artispleintje/Plantage) waar we de productie en redactie het hemd van het lijf mochten vragen…een hele leuke ochtend!
Image
De leerlingen van groep 6B hebben samen met Juf op straat het project Hildo Krop gedaan. Hierbij hebben ze over kunstwerken uit de Plantagebuurt geleerd. Daarover is in de buurtkrant nu een artikel geschreven. Dat artikel hebben de leerlingen samen in de klas gelezen en daar maken ze nu een zelfgemaakt werkblad over. Begrijpend lezen, maar dan even anders ;)

#begrijpendlezen
#hildokrop
Image
Buurvrouw en buurvrouw hebben ter afsluiting van het thema ‘Bouwen’ een fietsschuurtje gebouwd. Dit ging natuurlijk helemaal mis. De kinderen hebben enorm meegeleefd met de buurvrouwen en konden ook allerlei handige tips geven! #ajeto
Image
Voor het meewerken aan ‘de brug van duizend dromen’ van het Amsterdam Light festival hebben de leerkrachten van groep 8 een prachtig aandenken gekregen!
Image
Vandaag hebben de leerkrachten op de Boekmanschool een enorm interessant spel gespeeld: SOL (student ownership of learning). Er zijn waardevolle gesprekken gevoerd en ideeën uitgewisseld✨
Image
Vanavond kwamen ze al voorbij in het @nosjeugdjournaal. Deze toppers verkopen zelfgemaakte armbandjes en de opbrengst gaat naar Turkije en Syrië.

#giro555
Image
Vanmiddag kwamen oud-leerlingen langs om onze 8e groepers te informeren over het VO. Onze leerlingen zijn enorm nieuwsgierig naar het VO en konden op deze manier veel vragen stellen! #scholenmarkt
Image
Vandaag kregen onze groepen 6,7,8 een gastles van Elmer Rozen over statische elektriciteit ⚡️