Actueel

Op deze pagina leest u wat er op school speelt. Denk hierbij aan schoolbrede projecten, nieuws uit de bouwen en activiteiten zoals; Kinderboekenweek, Sinterklaas, Kerst en sportdag.

Schooltuinen groep 7

Na zes weken zomervakantie was het best wel spannend om weer terug te gaan naar de schooltuinten. Zullen er al voetbaluien zijn? Hoe zit het met de reuze courgettes? Kunnen we al maïs oogsten? En de paprika’s dan? Wat meteen bij aankomst opviel, was de enorme bloemenzee. Het zag er prachtig uit! Sonja, de juf van de schooltuinen, vertelde ons hoe je een boeket kan maken. In veel huizen en lokalen staan nu prachtige boeketten. Het was hard werken, maar vooral ontzettend leuk om er weer te zijn. Behalve met bloemen, uien en courgettes, gingen de kinderen ook naar huis met een bosje heerlijke verse kruiden.

Blink - Ruimtereizigers

In de groepen 3 en 4 zijn we afgelopen week gestart met het thema ‘Ruimtereizigers’. De leerlingen hebben al veel spulletjes van thuis meegenomen omtrent dit thema. In de klas hebben we het al gehad over welke dieren er allemaal in de ruimte zijn geweest. En ook weten we nu hoe je eet in de ruimte. We gaan ook nog van alles leren over de planeten en raketten. De kinderen hebben zich ook al het één en ander afgevraagd: ‘Hoe lang zit je in een raket naar Mars?’ of ‘Hoe komen ze aan genoeg zuurstof in de ruimte?’ of ‘Kun je op de ring van Saturnus ook schaatsen?’. Genoeg om nog te ontdekken dus. We hebben gelukkig nog tot de herfstvakantie.

De gouden weken

In groep 5B zijn we druk bezig met de gouden weken. We zijn veel kennismakingsspellen en samenwerkingsoefeningen aan het doen. William vertelt over een spel, die de kinderen van groep 5B in de klas hebben gedaan.

William:"Het is een nieuw spel, die ik nooit eerder had gedaan. Het is een samenwerkspel. Je moet proberen om de stoelen van de ene naar de andere kant te krijgen, zonder dat je de grond mag raken. Je speelt het in twee teams en in elk team zitten vier kinderen. Wie het snelste aan de overkant is heeft gewonnen. De kinderen die niet meedoen zijn stil en kijken hoe de andere kinderen het doen. Ze moeten voor alle twee de teams een tip en een top geven. Ik vond het een leuk spel, omdat ik mocht samenwerken en omdat je goed moest nadenken over hoe je de stoelen van de ene naar de andere kant kreeg."