Actueel

Op deze pagina leest u wat er op school speelt. Denk hierbij aan schoolbrede projecten, nieuws uit de bouwen en activiteiten zoals; Kinderboekenweek, Sinterklaas, Kerst en sportdag.

Kleuters met de benenwagen naar het theater

Op vrijdag 24 januari hebben onze vijf kleuterklassen een prachtige voorstelling gezien. Te voet bezochten zij het Pleintheater. Een charmant, klein theater in de buurt van de Boekmanschool. De voorstelling Dagdonker, bleek een fonkelende, vurige en magische dansvoorstelling te zijn. Al met al een ervaring om niet gauw te vergeten!

www. plein-theater.nl

Politieke partijen

Geschreven door Cato uit groep 8a: We gingen samen met groep 8B politieke partijen vormen. Eerst werden de groepjes bekend gemaakt en daarna gingen we meteen overleggen. Welk probleem willen wij met onze partij oplossen? Hoe gaan we dat aanpakken? We gingen vaak met onze werkgroep afspreken om een presentatie en folders te maken. Uiteindelijk ging je het aan de klas presenteren! Dat was gaaf en iedereen had ook een hele goede presentatie!

Maar toen was het moment daar…… We zetten de tafeltjes klaar en toen kwamen de ouders, ze luisterden naar onze presentaties en we hebben veel verteld. Het was heel leuk om te doen en ze gingen uiteindelijk stemmen. Het was spannend want iedereen was super goed! Het was een hele leuke ervaring!

Kunstproject groep 4

Groep 4a heeft deze weken een superleuk kunstproject. Juf op straat (Buurtwerk) neemt de kinderen mee de buurt in om van alles te beleven en te leren. “De klas ging een schilderij van Karel Appel tekenen en de vlinder van het lightfestival. Het was leuk, want tekenen is mijn hobby” (Isabella,4a).

“Op de bovenkant van het bejaardenhuis was ook een kunstwerk, er was een leeuw en een zwaan en we gingen naar de universiteit en daar hangt het grootste schilderij van Karel Appel” (Hannah, 4a). De kinderen krijgen een theorieles, een buurtles, een les waarin zij eigen kunstwerken maken en tenslotte geven zij een presentatie voor alle ouders. Een prachtig begin van 2020!

Beeldende Vorming

Op dit moment zijn de leerlingen van de groepen 5 tm. 8 Bezig met het bouwen van een ruimtestation, ruimteschip of robot. Daarvoor hebben we heel veel ‘technisch ogend’ materiaal nodig en zijn we alvast begonnen met het demonteren van wat oude pc’s en toetsenborden. Onder de deskundige begeleiding van Ali wordt er heel enthousiast geschroefd, geknipt en gesloopt aan de apparaten. Voor de leerlingen ook heel leuk en verrassend om eens te zien wat er in het binnenste van zo’n apparaat zit.

Er zijn inmiddels al heel wat prachtige ‘Star Wars schepen’ en robots in de maak, leuk om te zien met hoeveel inventiviteit de leerlingen alle onderdelen gebruiken. Het is de bedoeling dat er van de resultaten uiteindelijk per groep een kort stop-motion filmpje wordt gemaakt, sommige leerlingen hebben hier al wat ervaring mee.